Mio, min Mio

(Arrangör: Kalix Folkets Hus)

En musikteater där publiken får vara med och hjälpa Mio och Jum-Jum att besegra riddar Kato.

Många känner till den klassiska sagan om den föräldralöse pojken som plötsligt försvann spårlöst från Vasastan i Stockholm. I Teater Pegasus version av Astrid Lindgrens Mio, min Mio bearbetad av Johan Briggert tillåts barnen vara med på scenen, de får – om de vill – repliker, och hjälper hela tiden sagan framåt, men det går naturligtvis lika bra att vara åskådare. 

Publiken får hjälpa Mio och Jum-Jum att undgå spejarna, övertyga svärdssmidaren, ge brödet som mättar hunger, spela flöjt – och framförallt hjälpa Mio och Jum-Jum att besegra riddar Kato, och befria alla barn som blivit förvandlade till fåglar. 

Med nyskriven och igenkännande musik passar föreställningen barn från 5 år. 

Teaterformen inbjuder både till skratt och allvar och spelas alltid på barnens villkor. Den flexibla formen gör att ingen föreställning är den andra lik; men sagan är densamma, tidlös och vacker. 

Teater Pegasus Produktion, med säte i Stockholm, har under flera år producerat barnteater – dels i egen regi, men mest genom uppdrag; bland annat på Skansen och Lill-Skansenteatern (sedan 2012) och på Astrid Lindgrens Värld. 

Föreställningen presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Teater Pegasus Produktion.

MÅLGRUPP: Från 5 år
SPELTID: Cirka 40 minuter
REGI: Johan Briggert
MANUS: Dramatisering av Johan Briggert efter Astrid Lindgrens ”Mio min Mio”.
MUSIK: Kim Nkoubou
MEDVERKANDE: Josefin Reinhard, Ida Jensen, Nadia Hamouchi och Tobias Johansso
FOTO: Marcus Bottner

Arrangör:

Kalix Folkets Hus